Idag öppnar Stoffs digitala Kulturhus

Mina framträdanden — 14 juni 2023

Välkommen till Konsten Möter Nätet.
Mellan 17-19 den 14:e juni bjuder Transit och ARENA Stoff på virtuellt vernissage – en guidad visning genom den virtuella utställning och plattform som har världspremiär precis då.
Konstnärerna kommer att visa och berätta kort om sina verk, och arrangörerna kommer berätta om hur du som vernissagedeltagare navigerar på Arena STOFF innan du släpps fri att utforska alla verken och berättelserna bakom.
Vernissaget och den guidade visningen sker på zoom.
ZOOMLÄNK:
https://us02web.zoom.us/j/89174402654
Meeting ID: 891 7440 2654
Du som deltar – tänk precis som vid ett fysiskt vernissage. Passa om du vill på att klä dig i något du känner dig fin i och ta dig något bubbligt att dricka medan du tar del av KONSTEN MÖTER NÄTET.
I utställning du kommer att se möter konsten tekniken och glesbygden det virtuella rummets möjligheter. Här skapas unika hybridformer mellan traditionella konstformer och nya tekniker – musikvideor av vallvisor, animationer av urskogen, virtuell vävning och träsmide i 3D är bara några av de verk du bjuds in till att ta del av.

Grupputställningen Den obegränsade kunskapen öppnar den 17e juni kl 13.00 i Lövstabruk

Mina framträdanden — 30 maj 2023

Lövstabruk utställning

Välkommen till sommarens stora konstutställning i Stora magasinet i Lövstabruk med vernissage lördag den 17 juni kl. 13-14.

Det sägs att kunskapen är obegränsad – fantasin är däremot gränslös. I kombination uppstår enastående kreativ kraft som stimulerar innovation och nyskapande.

Möt verk av konstnärerna Anette WixnerIda LindgrenIngrid OrlowskiPenja Hesselbäck och Stuart Mayes som med avstamp i Lövstabruks långa tradition av vetenskap och utveckling tolkar ämnen som kunskap och vetande genom såväl skulptur, video, installation och fotografi.

I ett unikt samarbete mellan Lövstabruk och Uppsala konstnärsklubb visas Boundless Knowledge/Den obegränsade kunskapen under hela sommaren 17 juni – 13 augusti.

Utställningen invigs lördagen den 17 juni av Kristina Hadziresic, kultur och fritidschef i Tierps kommun. Konstnärssamtal med samtliga konstnärer. Moderator: Louise Magnusson, strateg kultur och konst, Tierps kommun.

Varmt välkommen!

Boundless Knowledge/Den obegränsade kunskapen

Visas 17 juni – 13 augusti 2023
öppet dagligen kl 11–16 (stängt 19–24 juni)
Vernissage lördag 17 juni kl. 13–14
Konstworkshop för barn från 7 år lördag 15 juli kl. 13–15

Läs mer på www.lovstabruk.se eller i Facebook-evenemanget: Vernissage: Boundless Knowledge – Den obegränsade kunskapen

Norra Tornen Art Day

Mina framträdanden — 3 oktober 2022

På Norra Tornen Art Day visar jag min skulptur Acceleration utan motstånd.

Dokumentationsbild av skulpturen Accelerationens motstånd
Material: Fruset kranvatten, podie av trallvirke.
Norra Tornen Art Day är det första evenemanget för Oscar Properties artistic review. Tio konstnärer inom måleri, skulptur, video, installation, dans och musikuppträdanden kommer att delta.
Kurerad av Abdullah Mohammad och Erica Giacomazzi.

Finissage för Konst Vid Havet

Mina framträdanden — 15 augusti 2022

Välkommen på finissage den 28e augusti:

14.00 Poesiuppläsning och samtal med konstnär Johanna Hästö om verket Badvakt – Eldvakt
Plats: Tallparksbadet, Öregrund

15.30 Samtal med konstnär Ida Lindgren om verken Det perfekta förbandet och Ruta för samspel.
Plats: Societetshuset Källör, Östhammar med öppen servering.

Projektet Konst vid havet drivs av KRO Uppsala län i samverkan med Östhammars kommun och Region
Uppsala.

Invigning av Konst Vid Havet – 18 juni

Mina framträdanden — 13 juni 2022

Dokumentationbild Ruta för samspel

Jag ställer ut två nya verk under sommaren i en duoutställning med Johanna Hästö arrangerad av KRO Uppland. Initiativtagare och kuratorer Kajsa Haglund och Klas Hällerstrand.

Vernissage den 18e juni kl 14.00 vid Källör. Läs mer här.

Välkomna!

 

Salong CFF

Mina framträdanden — 24 november 2021

Stillbild från videoverk Som om ingenting har hänt

Vernissage 27 november
Invigningstal kl. 13:00 av verksamhetschef Kristyna Müller. Utställningen är öppen 12:00-16:00. Årets upplaga av Salong CFF är både på plats i vårt nya galleri på Bjurholmsplan 26, men även digitalt. På plats kan du ta del av 39 verk i fysisk form utvalda av en jury som bestod av Dorotheé Nilsson, gallerist på Dorotheé Nilsson Gallery, Anna Clarén, fotograf och Lisa Hydén, utställningsansvarig på Fotografiska.

Utställningen pågår 27 november – 19 december.
Öppettider: torsdag – fredag 12-18, lördag – söndag 12 – 16.

Läs mer hos Centrum för fotografi.

Avgångsutställning på Konstakademien

Mina framträdanden — 19 maj 2021

Nu avslutar jag min master på Kungliga Konsthögskolan och alla är välkomna till vår grupputställning på Konstakademien 21 maj-12 juni.

Jag visar min installation Ekots disciplin som består av video, skulptur, textil och fotografi.

Transmission

21/5–12/6
Tisdag–fredag: 11.00–16.00
Lördagar: 12.00–16.00

Utställande studenter: Nada Ali, Johan Eriksson, Tim Høibjerg, Madeleine Jacobsson, Kasper Nordenström Jung, Siiri Jüris, Ida Lindgren, Karin Lindstén, Emelie Markgren, Malin Molin, Georg Nordmark, André Nordström, Cristian Quinteros Soto, Vinicius Jayme Vallorani, Hampus Wernemyr

Konstakademien
Fredsgatan 12

Vänligen notera att antalet besökare som kan vistas samtidigt i konsthallen är begränsat, värdar på plats överser detta. Vi ber om ert tålamod vid eventuella väntetider.

Ekots disciplin

Övrigt — 30 april 2021

Idag, den 30 april öppnar min examensutställning Ekots disciplin.

Öppettider:
Mån–fre 12.00–18.00
Lör–sön 12.00–17.00
Fredag 30 april 17.00–21.00

Utställningen står mellan den 30 april–9 maj.

Ida Lindgren
Ekots disciplin

En installation med video, skulptur och ljud. Omsluten av en textil som agerar rumsavdelare och bärare av innehåll. Jag använder symbolvärdet i materialet och låter det möta ljud och ljus. Här finns mycket av filmens kärna. Jag har gått till mitt eget ursprung. Den kropp jag blev till i. Och konstens ursprung inom mig. Men även till filmens ursprung:

”Shots are the basis of cinema. Remember that cinema was invented as one single shot – without any story. Or story was just inside that shot. Story is important, but perception is even more important.”
– Victor Kossakovsky

One Million Years

Övrigt — 1 mars 2021

One Million Years är ett utställningsprojekt med Lina Selanders studentgrupp vid Kungliga konsthögskolan. Växthuset ryms i vad som tidigare var en busshållplats och en lokal där busschaufförerna som körde bussarna till och från Arlanda flygplats kunde vila och fika. I projektet One Million Years har Växthuset omvandlats till en experimentell skulptur i rörlig bild som tänds i skymning och släcks i gryning. One Million Years är ett kollektivt montage av KKH-studenternas olika filmer som projiceras på de stora fönsterna. Utställningen upplevs utifrån. Här finns ett spel mellan utsida och insida, transparens och reflektion, tid, ljus och rörelse. Abstraktion och narration vävs samman och repas upp genom tidsförskjutningar under utställningens gång. Den filmiska skulpturen är också en spegel av sin omgivning, både en bild och en blick, och en hjärna vars tillkomst och förflutna till största delen fortfarande befinner sig i framtiden. I det kollektiva montaget är en allomfattande historia inte möjlig.

Projektets titel är lånad från textverket One Million Years av den japanska konstnären On Kawara, publicerat 1999, som beskriver två miljoner år i endast genom datum, 1 miljon år bakåt i tiden och 1 miljon år framåt i tiden. Mänskligt liv upptar mindre än en femtedel av en sida, av verkets totalt 4024 sidor.

Initiativtagare och projektledare: Lina Selander, gästprofessor KKH

Konstnärer:
Saleen Ife Madalitso Gomani, Nicole Khadividombali, Cilia Wagén, Mattias Andersson, Lior Nønne Malue Hansen, Olga Krüssenberg, Linnea Lindberg, Rebecka Bergman, Elina Birkehag, Ola Bandola, Christine Dahl Helweg-Larsen, Astrid Eriksson, Sara Ekholm Eriksson, Charlotte Landelius, Mehregan Meysami, Tove Möller, Malin Norberg, Karin Lindstén och Ida Lindgren.

Utställningen ses utifrån och är tänd kl 17-09, 27 FEBRUARI-12 MARS och du kan även besöka växthusets hjärna på: www.onemillionyears.se

Här finns tiden

Mina framträdanden — 5 juni 2020

”Här finns tiden” är en processbaserad konstinstallation och en del av utställningen Rear Window. Jag undersöker teman som: långsamhet, ensamhet, närhet, relation, plats, närvaro/frånvaro och relationen mellan tiden och naturen.

Jag skriver brev och reflekterar i dialog med andra jag inte träffar under Corona-tiden. Jag skapar anthotyper av växtmaterial från min trädgård och andra platsspecifika objekt knutna till platsen. Genom min egen närvaro och genom live-sändning av dessa processer gör jag tiden tillgänglig.