Om Ida

Jag jobbar med film och fotografi. Ofta med barnperspektiv och identitetsfrågor. Jag är utbildad vid Stockholms dramatiska högskola och Akademi Valand.

Mina filmer har visats på Berlinale, Idfa och Göteborgs filmfestival, SVT och på Fotografiska i Stockholm. Kroppen är en ensam plats fick dubbla hedersomnämnanden på Berlinale, vann Short Doc på Tempo dokumentärfestival och tog hem priserna för bästa film, bästa manus och bästa foto på Stockmotion filmfestival.

Vid sidan av mitt produktions- och regiarbete jobbar jag främst som filmfotograf och stillbildsfotograf men även som pedagog och gästföreläsare.

Filmografi

Sanningssagor (2019)
Kroppen är en ensam plats (2016)
Årsringar (2013)
Klosterflickorna (2013)
Clownmedicin (2012)

Kontakt: ida.lindgren(@)gmail.com