En fotografs arbetsmetod

Inspiration & tankar — 21 september 2015

minkkinen

Jag älskar att förstå andra kreatörers processer och arbetsmetoder. Därför blir jag så glad när en etablerad och inspirerande fotograf som Arno Rafael Minkkinen publicerar 12 punkter som är viktiga för honom i hans skapande. Jag jobbar inte enligt hans metod men att läsa hur han tänker hjälper mig att få syn på min egen process och få in nya influenser som för mig framåt i skapandet.

I sina bilder jobbar Minkkinen mycket med och emot tyngdlagen. De flesta bilderna är svartvita och nakna självporträtt utan tidsmarkörer. Jag upplever hans bilder som starka urtidsuttryck där människan längtar efter naturen som vi håller på att förstöra. Ett försök till försoning när det redan är för sent. När naturen redan håller på att gå under. Vackert men vemodigt.

Kategorier: Inspiration & tankar
Taggar: , , ,