Filmfestival idag i Stockholm

Inspiration & tankar — 2 oktober 2015

Stockmotion_logotype

Idag börjar en härlig filmfestival i Stockholm. Den heter Stockmotion och pågår fredag-lördag på filmhuset. Festivalen hade premiär förra året och då var min film Årsringar med och tävlade om fina priser. Vi vann dessvärre inget men det var en fin publik och ett trevligt samtal efter filmen med moderator Maria Eriksson. Det är en festival som fokuserar på kortfilmen så det blir många filmupplevelser där alla kan hitta sin favorit.

Förra året var en fin festival och framförallt fyller Stockmotion ett tomrum. När jag var helt ny inom film (typ 10 år sedan) var jag på Drömfabriken varje år. Det var Filminstitutets årliga inspirationshelg för unga filmare, filmintresserade och filmbransch i stort. Där knöt jag mina första filmkontakter och såg många bra filmer. Jag minns att jag såg fram emot Drömfabriken flera månader i förväg eftersom jag inte hade tillgång till branschen någon annanstans. Sista upplagan blev 2009, varför vet jag inte. Men just därför är jag så glad att Filmbasen har sett detta tomrum och skapat en ny, fräsch och inspirerande filmfestival som jag tror har potential att fylla en liknande funktion.

Kategorier: Inspiration & tankar
Taggar: , , , ,